Jak dlouho už náš server hraješ?
Server hraju cca pár měsíců po začátku E3 (za jiný nick)
Jak jsi ho odhalil? (od kámoše, přes czech-craft, video?)
Server jsem odhalil skrz seznam českých a slovenských serverů ještě v době E2 ale tam jsem nehrál a jen se napojil.
Co tě tenkrát zaujalo, že jsi tu začal hrát?
No o tomhle by se dalo hodně mluvit. Ono zezačátku jsem prostě na server přišel a hodně často jsem nevěděl kde se třeba nachází stařec což je bohužel nevýhoda pro nováčky (sám teď pomáhám třem kámošům). Mě zaujaly questy což jsem ještě nikde neviděl a tento server mě celkově přivedl k RPG v minecraftu
Co myslíš, že ti hraní na serveru dalo? (např. seznámil jsem se s kámošema atd.)
Poznání RPG v minecraftu, poznání frakcí, dungeonů atd. No zkrátka jsem toto prostě neznal.
V kostce: Našel jsem server na kterém se vyplatí hrát.
Co se vám na serveru nejvíce líbí? (napiš alespoň 5 věcí)
Questy: Questy v této podobě jsem na žádném jiném serveru zatím neviděl. Je super že tu nejsou pouze questy ve stylu: jdi a pobij 30 nemrtvých, ale je dobré i to že jsou tu prostě questy kde se třeba něco hledá, těží a nebo třeba člověk jde kvůli jednomu questu i do dalekých krajů.
Dungeony: Hromada rozdílných dungeonů které jsou prostě perfektní.
Mobové: nejsou to nějací zombíci s nápisem Orc. Jsou to opravdu skiny těch válečníků a to tomu serveru dává to co ostatní nemají. Dává mu to tu epičnost že prostě bojujete proti orkům z velkých hor kteří chtějí zničit celé město. Že bojujete proti divokým lidem kteří chtějí zničit město Camelot. Město krále Arthuriuse. A celkově se do toho dá vžít že vlastně ta postava za kterou hrajete de facto zachrání města před skázou.
Možnost být vlkodlakem a upírem: No to budu ještě psát dole. Prostě paráda. Propracované a originální
Budovy a prozkoumávání světa: Ať už si někteří lidé říkají co chtějí. Mě se fakt hodně líbí budovy na serveru. Nikdy jsem neuměl stavět a proto když vidím takovéhle stavby tak si říkám: Jak tohle někdo dokázal postavit? Je moc dobré že jsou zde stavby které lze nacházet.
Příběh: nechci zde brát ten hlavní příběh. Chci zde brát věci s bratrstvem a tenhle styl questů. Prostě třeba Sigrid. Člověk tam dopluje a časem zjistí že na tomto místě stály lesy. A nyní je to jen zničený ostrov. Větrov... to je až smutné jak smutně dopadlo toto velkolepé Epesácké město.
Camelot: Camelot je moje oblíbené město a doufám že nebude zničeno divokými.

Ale teď seriózně: (jo plánuju vypsat můj názor na všechna města)
Město krále Arthuriuse. Podle mého názoru je v tomto městě i nejlepší mistr řádu Bratrstva dobrodruhů. Toto město je i hodně dobré ve své poloze protože se u něj nacházejí hned 3 dungeony. Hodně se mi i líbí jak je camelot postaven. Žádné hradby nebo nějaké obrněné město. Jsou to zkrátka vysoké budovy u temného lesa.
Tortuga: Tohle město je svým designem na hoře docela zajímavé. Jen se mi nelíbí že se nachází nejspíš v biomu bažinách. Je zde vidět jak bratrstvo nemůže nic udělat s krutým vládcem Tortugy.
Aragon: Začáteční město. Je v pohodě ale zkrátka v něm netrávím moc času na Epesu
Auror: není dostavěné ale vypadá zajímavě. Už jen to že je v poušti. Zkrátka příběhy těch měst a celého světa Epesu jsou unikátní. Jak jen někdo mohl něco takového vymyslet?
Napiš v čem si myslíš, že jsme jiní než jiné servery (napiš alespoň 5 věcí př. máme zde vlastní Resourcepack):
Máte propracované questy, máte možnost být . vlkodlakem a nebo vampírem, svět mining a svět staveb, hudba ve městech (já mám nejradši Větrovskou a Camelotskou), dungeony. No prostě to co vypisuji nahoře
Co na našem serveru není a jinde většinou je? (např. chybí možnost redstone atd.)
Když už je zmíněn redstone tak ten mi vůbec nevadí. Řekl bych že je dobře když je zakázány. No nejdou tu pěstovat netherwarty a možná by se ještě něco našlo ale mě v tuto chvíli kdy to píšu nic moc nenapadá. Ono zkrátka když mě nic nenapadne tak mi to asi ani nějak nevadí.
Co si myslíš, že je nejunikátnější věc na našem serveru, která stojí za zmínku?
Na tomhle serveru je unikátních spousta věcí. Ať už jsou to přilby, proměny ve vlkodlaky a vampíry kteří jsou dle mého názoru docela propracovaní. Několik dlouhých questů (třeba klanový a lesní quest) ale co zde je tak unikátní. No ono je tady toho hodně unikátního ale přeteksturovaní mobové, dungeony,budovy které musely zabrat spousty času, tolik zbraní, nové a nové lokace a jak jsou jsem zmiňoval nějaké věci předtím. To je prostě skvělé a nabízí to na serveru spousty možností pro hráče. Buď budou třeba prozkoumávat. Nebo si něco postaví ve stavebním světě, nebo budou chodit do dungeonů a vypracují se na veliký level.
Proč bys doporučil hrát jiným lidem na našem serveru?
Není to klasický server na minihry a zkrátka tento server je tak moc propracovaný. Ano určitě ostatním serverům také zabralo hodně práce si dát různé pluginy do serveru a přilákat hráče, ale u tohodle serveru jde vidět ta práce. Doporučil bych jim zde hrát, protože jak ještě budu psát několikrát. Tento server je extrémně prorpacovaný.
Co bys řekl kamarádovi, kdybys ho chtěl přesvědčit, aby se připojil na náš server? (slušně prosím

)
Už jsem zde zmiňoval že jsem zde přivedl pár kamarádů. No prostě jsem jim řekl že teď hraju na tomto serveru, že je to dle mého názoru jeden možná i nepropracovanější server na CZ/SK komunitě a že to můžou jít zkusit, že je to rpg a oni to zkusili a začalo je to bavit.
Je něco co si myslíš, že by pomohlo nováčkům se lépe zapojit do hry? (např. větší tutorial zona ?)
No popravdě ten úkol od průvodce si myslím že moc hráčů nevyužívá.. a poté se neumí zorientovat. (něco jako já) Proto by třeba bylo dobré kdyby se ten quest dal jako povinný na začátek, protože já třeba musel s kámošema furt chodit ke starcovi a zase od starce

. E3 se dá jednoduše zapamatovat ale na začátku je to extrémně zmatené.
Co si myslíš, že bysme měli zlepšit?
No o tomhle by se dalo hodně diskutovat. Mě docela štve ekonomika, protože když nemám dobrý item tak mám prostě 30 tisíc a někteří mají všelijaké drahokamy a mají klidně i 1 mega, Ale to je asi moje vina že si neumím vydělat

.(hold mou vysněnou Silverii asi nikdy nezískám

) Ale nejvíce mi vadí že i když je tu solo update tak pro získání věcí na solo bosse je toho potřeba strašně hodně a já nejsem schopen tolik věcí sehnat. Myslím že hráči ve frakcích mají na serveru mnoho více možností než ostatní hráči.
Co si myslíte o našem dojmu v celkovém světě českého minecraftu?
No. Většinou za tyto nadávky na Vás může zavíst. Jde vidět že majitelé některých ostatních serverů Vám pouze závidí.
Ještě řeknu svůj celý názor k tomu dojemu:
1. To že si ostatní servery myslí že nejste moc RPG je docela divné. Já nevím jaké servery si to myslí ale pokuď jsou to ty které myslím tak bych řekl že RPG nejsou oni
2. kdyby jste byli pořád E2 tak se nic nezměnilo a změnilo se prakticky všechno (koukal jsem na nějaká videa z E2)
3. nevím jak někdo může říct že je helperům 10... Podle mého názoru jsou právě helpeři na serveru nejvíc v pohodě a nejsou toxic. Rozhodně jim 10 není.
4. Nevím v čem tenhle server může kopírovat když je úplně odlišný a kopírovaní je ctrl c ctrl v což neděláte. Ani nevidím nějaké inspirace od ostatních serverů, protože tento server prostě dle mého názoru neřeší ostatní servery a ani mezi ně nezapadá, protože jde vidět to propracování
5. p2w.. No.... možná to tak trošku je ale já bych řekl spíš pay to progress. Protože ten kdo do toho fakt dává peníze tak je docela rychle na nějakém dobrém EPMMO levelu. Podle mě si tento server zaslouží od hráčů penízem, protože snaha se má cenit. Dle mého názoru tedy server není pay to win. Je to něco trošku jiného
Jak si myslíte, že je nejlepší způsob dostat server do povědomí?
Chtělo by to nějaké streamery a tak. Takový Darkry už ze serveru moc nenatáčí.. ani spidey ani ten poslední. A ti kteří natáčí jsou serverem neznámí. A nebo nějakou propagaci. Já osobně se na CzechCraft nedívám. Pouze tam hlasuju pro server.
Můj rychlý názor na server:
Zkrátka toto je ten nejlepší RPG server v CZ/SK komunitě. Možná i jeden z nejlepších v celé komunitě RPG minecraft serverů. Doufám že budete se serverem pokračovat a doufám že na serveru bude stále hrát tolik hráčů. Já jsem rád že na tomhle serveru mohu hrát a že jsem se o něm dozvěděl. PP body mi prosím nedávejte. Sice bych je potřeboval ale já toto nepíšu kvůli odměně. Já to píšu kvůli tomu že jsem chtěl zkrátka napsat můj pohled a názor na tento server.
(omlouvám se za gramatické chyby a za moje vyjadřování. Moc mi nejde se vyjadřovat tak doufám že tomu jde rozumět)
Napsal: Matykralik